Verslag 5

@projectpool

Verslag 5                                                                                                 24-01-2014

Hallo!

 

Vandaag hebben we een beetje een chilldagje dus ik dacht; tijd voor een verslagje! De laatste paar dagen zijn vrij goed verlopen waardoor ik in eerste instantie niet de behoefte voelde om een verslag te schrijven. Toch is het denk ik leuk om juist op die momenten ook af en toe eens een verslag te schrijven, anders krijgen jullie een beetje een vertekend beeld.

 

Ik begin me steeds meer op mijn plek te voelen hier. Het feit dat onze kamer zo ruim is kan ik zeer waarderen. De laatste paar dagen is de stroom ook niet meer uitgevallen waardoor de ventilator het s’ nachts bleef doen. Hierdoor kan ik wat beter slapen, al valt dat alsnog wel tegen. Om 6 uur staan de meisjes hier op en dan is het over met de slaap. Hoe zeer ik ook probeer er tegen te protesteren, uitslapen kan ik hier wel vergeten.

 

We zijn woensdag voor het eerst alleen op pad geweest. Via een trotro (het Ghanese openbaar vervoer) zijn we naar Kumasi gereden om daar wat internet te vinden. Een trotro is een klein, lelijk, aftands busje waar ongeveer 20 mensen in worden gepropt. De eerste paar keren dacht ik echt: ‘wat is dit voor debiel systeem?!’ maar na een paar keer erin gezeten te hebben wen je eraan. Je springt in het busje, je propt jezelf in een stoel en gaat dood van de hitte. Je hebt het gevoel dat het busje zo in elkaar kan storten, maar gek genoeg kom je er altijd weer heel uit.  Bij de deur zit een jongen die het geld int, na een tijdje wijst hij je aan en moet je ongeveer 1 cedi onverhandigen (3o cent). Iedereen doet dit ook braaf en tot mijn verbazing werkt dit systeem dus toch nog best aardig.

 

Ik ben blij dat we nu zelfstandig onze weg in Kumasi kunnen vinden, voor mijn gevoel hebben we nu wat meer vrijheid en zitten we niet meer zo opgesloten. Het water hier is nog wel echt een probleem, de afgelopen 2 dagen hadden we geen water waardoor we onszelf en onze kleren niet konden wassen. Ook het koken werd daardoor vrij lastig.

 

Het toppunt van deze dag was het zwembad die we vandaag voor het eerst ontdekt hebben. Dit was helemaal toppie. Eindelijk een beetje afkoeling! We gaan proberen om elke vrijdag naar het zwembad te gaan, ze hebben er namelijk ook hamburgers en pizza’s!

(Nou ben ik niet een mega pizzaliefhebber, maar geloof me; na 10 dagen alleen maar rijst is al het andere eten meer dan welkom!)

 

Maandag gaan we voor het eerst op de crèche werken, dan pas weten we helemaal hoe onze weken er uit gaan zien.

 

Dat was het weer voor vandaag, toedels!

3 reacties op “Verslag 5

  1. Hey meid, blij te lezen dat het eigenlijk best goed gaat. Scheelt idd dat jullie zelf kunnen reizen, dat vergroot jullie actieradius tenminste. Die busjes doen mij trouwens denken aan de ‘bemootjes’ in Indonesië. Als je denkt: er kan nu echt niemand meer bij, proppen ze er gerust nog n stuk of 10 bij die dan half uit het busje hangen. Goed dat jullie bij het zwembad in ieder geval ook nog wat ander eten binnenkrijgen. Neem aan dat jullie met het vinden/koken van eten ook steeds handiger gaan worden.
    Dikke kus X

  2. Hiha Puck,

    Nou, je maakt wat mee! OV. Ontdekt, zwembad, fastfood, supermarkt(je), internetplek (café?)….nu nog de wasserette en de hamam of het badhuis. Worden jullie ook al met andere ogen bekeken dan als afgevende objecten? Hier sneeuw! Haha. Wat een verschil.
    Succes en veel plezier maandag op de crèche.
    Liefs Jet

Reacties zijn gesloten.