Verslag 10

pancake pancakeetenVerslag 10                                                                                               07-03-2014

Hallo beste mensen,

 

Bij deze wil ik even een samenvatting maken van wat ik tot nu toe met het sponsorgeld heb gedaan. Helaas heeft mijn laptop kuren waardoor ik geen foto’s meer kan plaatsen, maar zodra ik thuis ben zal ik van al onze activiteitjes een verslagje maken met daarbij de bijbehorende foto’s.

 

Ik heb al eerder een verslag geschreven over de eerste keer dat ik iets met het sponsorgeld heb gedaan, maar ik heb van verschillende bronnen vernomen dat het verslag niet goed geplaatst is. Ik ga hem denk ik nog opnieuw plaatsen, maar ik herhaal hier even kort wat ik daar al in had gezet.

 

Wij zijn 18 februari samen met Madame (de leidster van het verblijf waar wij slapen) de stad in getrokken om spullen voor de meiden op het trainingscentrum te kopen. Ons hoofddoel was het vinden van stoffen, zodat ze daarmee kunnen oefenen om jurken te maken. Vervolgens hebben we ook nog 5o kilo rijst, 10 liter olie en 48 vellen bruin papier voor ze gekocht. Een geslaagd dagje!

 

Vorige week maandag zijn we samen met zuster Mary van de crèche op pad geweest om voornamelijk eten te kopen voor de crèche. Ook dit keer kochten we 50 kilo rijst en 10 liter olie. Maar er komt nog meer! Namelijk super veel blikjes tomatensaus, heel veel vis, maggie, cerrypoeder, een tafelkleed, bezems en boeken waaruit de kinderen Engels kunnen leren. Allemaal hele nuttige dingen! We merken nu al dat het tafelkleed een verstandige keuze was, dit scheelt namelijk heel veel schoonmaakwerk. Ook de bezems zijn een groot succes, aangezien ze voorheen alleen maar rieten stokjes hadden waar je niet goed mee kan vegen.

 

Gisteren zijn Kim en ik met z’n tweetjes wezen winkelen voor spullen die we nodig hadden voor het pannenkoeken bakken. Jaja, we hebben pannenkoeken gebakken voor de meiden in het trainingscentrum! Dit was nog een hele klus, pannenkoeken maken voor 20 personen. Al helemaal in een keuken wat je niet echt een keuken kan noemen. We waren bang dat we niet genoeg zouden hebben, maar uiteindelijk hebben we ieder een beste portie kunnen geven. Echte pannenkoeken wil ik het niet noemen, het waren eerder scrambled pancakes. Dit omdat we geen koekenpan hadden dus moesten we een enorme soeppan gebruiken. Maar het resultaat mocht er zeker zijn!

 

Ik ben al de sponsors heel erg dankbaar dat ik dit allemaal kan doen, het levert zo veel leuke momenten op! Ze zijn ontzettend dankbaar en oprecht blij met de spullen die we voor ze kopen. Ook de pannenkoeken zorgden ervoor dat de meiden helemaal gelukkig waren, ze hadden nog nooit zoiets gegeten en vonden het allemaal heel erg lekker. Ze gingen er spontaan van dansen en zingen, heel leuk om te zien. Dus bij deze; super bedankt allemaal! Zodra ik weer wat aan het lijstje kan toevoegen laat ik het jullie weten. Veel liefs!

1 reactie op “Verslag 10

  1. Hey lieverdje, heb alle linkjes even nagelopen en volgens mij werkt alles nu weer. Heb meteen maar een paar fotootjes bij je verslagen geplaatst zodat de meer visueel ingestelde lezer ook aan zijn/haar trekken komt. Je kunt btw een linkje plaatsen naar je facebookalbum zodat ook de niet-facebookvrienden je Ghana-foto’s kunnen zien.

    Heb je verslagen trouwens weer met veel plezier gelezen.
    Dikke XX

Reacties zijn gesloten.